středa 27. května 2015

Snídaně v Café Savoy

Dnes jsme začali den opravdu skvěle :)

Zašli jsme si na dlouhou a pomalou snídani do Café Savoy. Už minulý rok jsem totiž dávala příteli k narozeninám poukázku a protože hrozilo, že za chvíli vyprší platnost, konečně jsme si našli čas a na snídani vyrazili. A stálo to opravdu za to - vejce natvrdo, šunka, francouzský sýr, omeleta, párky, klobáska s hranolkami, francouzský toust s javorovým sirupem, croissant, káva, čaj, čerstvě vymačkaná pomerančová šťáva a prosecco...

Nic vás na celý den nenaladí víc, než tohle....


Pěkný den vám všem!
K.

čtvrtek 21. května 2015

Domácí bar

Čeká vás první nahlédnutí do mého nového domova. Prosím, posaďte se a nechte si nalít skleničku bílého nebo třeba cosmopolitan...

Už když jsme byt plánovali, věděla jsem, že bych chtěla mít v koutku malý domácí bar. Mít všechno pěkně po ruce a připravené...


Pořád mám plno plánů, jak ho vylepšit, ale to musí počkat, až dovolí čas a finance. V Ikea jsem koupila ještě stojany na víno HUTTEN, aby se nám tam lahve jen tak neválely :) Jen ještě nebyl čas je složit. Taky ještě musíme pořídit chlazenou vinotéku, protože do lednice se nám ty lahvinky ne a ne vejít :)

Plánuji nad bar také pověsit police s držáky na sklenice, takhle se nám jich tam moc nevejde a navíc se na ně zbytečně práší. Jinak jsem s ním celkem spokojená, mám všechno při ruce a když přijde návštěva nebo jen chuť na nějaký drink, vyndám z mrazáku jen led a party může začít :)



Milovaná svíčka Rewined s vůní pinot grigio z uříznuté lahve vína. Uvažuji, že bych si něco podobného zkusila vyrobit i sama...jen tedy bez té vůně :


Pěkný den!
K. 

Nákupy

Včera jsem byla tak trochu nakupovat. Původně jsem šla sice hlavně pro dárek pro přítele k narozeninám a plavky na dovolenou, nakonec to ale skončilo úplně jinak...klasika :D Část dárku jsem sice koupila, ale jinak jsem nakupovala spíš pro sebe. 

V Tchibo jsem objevila krásnou pokojovou vůni ve tvaru růže s vůní jemného květu bavlny. Vypadá moc hezky, krásně voní a k nám se dokonale hodí. Cena 249 Kč.


Když už jsem byla v knihkupectví pro knížku k narozeninám, nemohla jsem odolat, abych si nekoupila i jednu pro sebe. Na knížkách prostě ujíždím...Momentálně nejvíc na severských kriminálkách, takže třetí kniha ze série Jusii Adler Olsena u mě nemůže chybět.


Plavky jsem nakonec nesehnala a to jedu na dovolenou už za 15 dní :/ Snad ještě něco seženu, nechce se mi jet v těch starých...Chystáme se na jachtu do Chorvatska, tak bych chtěla nějaké námořnické, pruhované. Nějaké jsem sice viděla, ale velikost podprsenky XS nebo S opravdu není pro mě...

No, když jsem nesehnala plavky, koupila jsem si nakonec alespoň námořnické cetky :) Narazila jsem na ně v Orsay, kde měli zrovna akci 2+1 zdarma, takže jsem je tam nemohla nechat, chápete...


Hezký den! 
K.

středa 20. května 2015

A zase degustace...

Dnes to byl úžasný den.
Sešly se nám na jeden den dvě pozvánky na degustaci vína a ani jednu z nich jsme nemohli (no spíš nechtěli) odmítnout. A tak jsme vyrazili. Nejdříve na degustaci vín z Francie, Itálie, Španělska a Argentiny společnosti La Caoba. Nově také nabízejí vína z Libanonu a musím říct, že vína, která jsem měla možnost ochutnat, byla výborná. 
A když už jsme měli napitých asi třicet vzorků, přišel čas přesunout se dál. Degustace rakouského vinařství Prechtl přímo s vinařem a jeho ženou byla úžasná. Není nad osobní kontakt...Oba dva byli velmi milí a i když to s mojí angličtinou není moc slavné, dobře jsem jim rozuměla a dokonce mi ani nedělalo problém zapojit se do konverzace. Alkohol prostě odbourává zábrany, co si budeme povídat, že....

Jejich veltlíny jsou famózní, takže jsme nemohli odolat, abychom si alespoň nějakou lahvinku neodnesli. Z červených vín měli skvělou frankovku a krásné a plné cuvée Ménage Á Trois. Taky skončila lahvinka doma :) 


Vždy, když chodíme na degustace, říkáme si, jak je důležité dělat si poznámky. A včera jsem to naštěstí i zvládli :) Přece jen ochutnat nějakých 40  vín dá člověku zabrat a ne všechno si pak pamatuje...

No a když máte štěstí na skvělýho chlapa, objevíte pak v jeho poznámkách třeba i tohle....


Krásný den vám všem!
K.

neděle 17. května 2015

Tak co?

Fandily jste včera našim? Asi málo :) Myslím, že hráli dobře, ale na ty kluky kanadský prostě neměli...No co, dnes budem fandit, ať je z toho BRONZ :) Já si moc fandění neužívám, poslední dny trávím neustále v práci a nijak zvlášť mě to tedy netěší, obzvlášť teď, když začalo být venku tak hezky.
Tak si aspoň občas prohlídnu pár jarních fotek, abych se na sluníčko naladila. Za tři týdny totiž odjíždím na dovolenou (letos tedy opravdu brzy) a nějak mi to tak pořád nepřipadá. Ještě jsem totiž neměla čas sednout si na sluníčko, nalít si studenou limonádu nebo nějaký lepší drink a jen tak se flákat a užívat si paprsků. No, snad se mi to v příštím týdnu někdy podaří. A co vy, jak se těšíte na léto? 






Užijte si krásnou slunečnou neděli!
K.

pátek 15. května 2015

JE TO TAM!

Sledujete hokej? Já tedy ano a musím říct, že mi včera kluci udělali radost :) Ač jsem si hokej zas tak moc neužila (byla jsem v práci), nemohla jsem si nevšimnout, jak Jarda Jágr zase zářil...Obdivuji, že hraje s bandou mnohem mladších kluků a stejně mezi nimi vyniká. Je to prostě borec! Mám z něj radost :) A ten jeho úsměv je prostě nakažlivej :)
Zdroj: Pinterest

čtvrtek 14. května 2015

Poprvé...

Foto od mé kamarádky Luci z naší výpravy na milovanou Pálavu

První den, první příspěvek...Připadám si skoro jako Julie v mém oblíbeném filmu Julie a Julia. Jenže ta na rozdíl ode mě věděla přesně, o čem psát. Byla přece spisovatelka ;) Já se na psaní hrozně těším, i když vlastně ani nevím, o čem budu psát. Možná budu spíš více fotit, fotky já totiž miluju. Dokážou zachytit momenty, ty krásné okamžiky, které si chceme navždy uchovat v paměti. Ale naše paměť není nekonečná (moje teda rozhodně ne) a tak je super, že můžeme ty chvíle zachytit alespoň do obrázku. 
Ráda fotím, mám ráda dobré víno a jídlo, ráda vařím, peču a teď zrovna taky zařizuju byt na mé vysněné pražské Letné. A o tom všem chci vám i sobě psát. 

Tak ať se nám tu líbí.