úterý 18. srpna 2015

Slovácký rok v Kyjově

Slovácký rok...tak dlouho jsem se na něj těšila a najednou je po něm a zbyly jen krásné vzpomínky a nějaké fotky...no, zase za čtyři roky....


Každopádně jsme si to letos moc užili. Měla jsem hroznou radost, když jsem viděla, jak mladí dodržují tradice, A nikdo je k tomu nenutí, dělají to sami a myslím, že i moc rádi :) Původně jsme měli jít v krojích i my s přítelem, ale nakonec jsme to kvůli počasí odřekli. Opravdu obdivuju všechny, co se v 37°C pařili v krojích, aby se ostatní měli na co dívat. A bylo opravdu na co...






Kroje jsou opravdu překrásné, no a ty detaily....


  
Nejkrásnější a nejsladší byly samozřejmě děti,



ale zdárně jim konkurovali i ti starší :)

 















Po celou dobu průvodu hrály místní dechovky a cimbálovky,


ale nám se nejvíc líbili chlapi, kteří zpívali jen tak bez hudby...slyšet něco takového je opravdu zážitek...


Prostě spousta zážitků, spousta skvělého vína, spousta milých lidí a skvělá nálada...

Pokud jste ještě na Slováckém roku nebyli, určitě si příště udělejte čas, stojí to za to. Jen si na něj musíte zase čtyři roky počkat :)

Pěkné upršený den!
K.

neděle 9. srpna 2015

Malá inspirace

Potřebuji nutně do IKEA! A taky sponzora :)

Tak jsem tak přemýšlela, že jsme v novém bytě už čtyři! měsíce a stále nemáme hotovo. No, popravdě nemáme ani úplně vybaleno. Na chodbě pořád straší dva pytle s věcmi, které opravdu nevím, kam dát. Tak jsem si řekla, že si pořídím velké krabice v Ikea a nacpu všechny zatím nepotřebné věci do nich a hodím je nahoru na skříň. No a když jsem o tom tak přemýšlela, vzpomněla jsem si, že jsou ještě další věci, které v Ikea nutně potřebuji :)

Třeba úžasný servírovací stolek, který mi v kuchyni příšerně chybí 
Úplně vidím, jak si na něm hoví ty bedýnky od vína plné zeleniny a jiných dobrot :)


Pak taky ještě potřebuji tuhle překrásnou stolní lampičku, navíc ji mají i ve stojací verzi, takže tu potřebuji taky. Košíků není nikdy dost, skladuji tam třeba zatím nepřečtené časopisy, účty čekající na zaplacení a hodí se i k rychlému úklidu, když zvoní nečekaná návštěva :) A noční stolek nám pořád chybí, takže další nutnost. 

Jen by mě zajímalo, kdo to všechno bude platit. 
Hezkou neděli!
K.

pátek 7. srpna 2015

Letní ráno na Letné

Tohle vedro mě jednou asi zabije :) Nic proti krásným letním dnům, ale 37°C? A ještě čtyři dny v práci? To je děs...A tak se snažím alespoň ráno, dokud se člověku venku nevaří krev, projít se a dát si cestou skvělou kávu ve skvělé kavárně :) K tomu domácí malinovou limonádu s bazalkou a svět je hned o něco hezčí! 



Doufám, že vy si užíváte letní dny někde venku u vody nebo na chalupě.
Pěkný slunečný víkend vám všem!
K.

pondělí 3. srpna 2015

Dort CIBULÁK

Tak jsem se zase jednou pustila do pečení. Dorty já dělám moc ráda, jen to nesmí být moc často. Dvakrát, třikrát za rok stačí :) Jednu dobu jsem dokonce i uvažovala o tom, že bych se tím chtěla živit. Nechtěla. Spousta práce a dřiny a i když je to práce krásná, málokdo je za ni ochoten adekvátně zaplatit. A tak peču jen pro rodinu a kamarády. A baví mě to mnohem víc. 

Tenhle dort jsem pekla sestřence k 24. narozeninám. Je milovnicí cibuláku a tak hned první, co mě napadlo, bylo pomalovat dort cibulákovými vzory. A myslím, že se celkem povedl, sestřenka byla nadšená a všichni si pochutnávali (no, alespoň to tvrdili ;)). Vrchní patro byl mrkvový dort s krémem z philadelphie a mascarpone, spodní patro bylo čokoládové s jahodami a rybízem. 

Pokaždé, když dort dodělám a protahuji si ztuhlá záda, říkám si: "Už nikdy!" No, jsem zvědavá, jak dlouho mi to zase vydrží...:)

Pěkný večer!
K.

neděle 2. srpna 2015

Máme dýně !

Na jaře jsem se doma u rodičů letmo zmínila, jak miluju dýně hokkaido a jak by to chtělo mít dýňové pole, protože moje závislost na nich tak trochu vysává moji peněženku. No a člověk se pár měsíců na to jde podívat do vrchní části zahrady a tam...dýňové pole :)


No a tak mám první úrodu doma a spousta dalších ještě dozrává...a k tomu si vezu domů ještě nějaké okurky a cukety :)

Díky, tati!

Hezkou neděli vám všem!
K.