pondělí 22. června 2015

Rajčatovo-čočková polévka

Dobré ráno!

Taky vám tak vadí to počasí? Já se před týdnem vrátila z dovolené a než začne léto, stačím i vyblednout :D Sluníčko nikde a zima jak v dubnu...A tak člověk vymýšlí způsoby, jak se zahřát. Třeba touhle skvělou jakožemexickou polévkou. Vařím ji ráda, protože když si namočíte dopředu čočku, je rychlá, zdravá a velmi chutná. Ingredience nikdy přesně nevážím, takže tohle je tak přibližné množství na 4 porce.



Rajčatovo-čočková polévka s kukuřicí a avokádem

miska předem namočené čočky
1 plechovka krájených rajčat
hrst mražené kukuřice
1 cibule, 2 stroužky česneku
1 avokádo, koriandr
olivový olej, sůl, pepř, limetka
trochu sýra a nachos 

Cibuli a česnek nasekáme na kostičky a lehce osmahneme na olivovém oleji. Přihodíme čočku, kukuřici, krájená rajčata a zalijeme vodou (nebo, máme-li, zeleninovým vývarem), osolíme, opepříme a necháme dusit, dokud nebude čočka měkká. Pak už jen zakápneme limetovou šťávou, přihodíme trochu sýra, koriandru, nachos a avokáda a můžeme podávat. 


Dobrou chuť! 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za váš komentář